Гласуваха нов закон за концесиите

Преди дни, с „клизма“, ГЕРБ и няколко реформатори прекараха промените в концесионирането.
Някой информира ли ви, че вече може да се концесионира за 100 години, че договорите със срок над 50 години ще се предлагат от кметовете и министрите и ще се гласуват в НС, същото НС, което гласува самият закон???
От медиите се изливат кадри за Сл. бряг, Жорж, Морж, веждИ и очи. За всичко друго, но не и за това изключително важно гласуване. Същият вице, който твърдеше, че пари има за всичко и икономиката ни е в отлично състояние, на дебата се изказа, че концесиите ще донесат пари в сектори, в които държавата не може да се справи сама (?) Т.е. във всички…
Вече толкова съм отвратена от лъжи, произнесени от високи трибуни, целящи нечия лична изгода, че чак не ми се пише. Слушам лъжи в НС, в ОбС, в национални медии….
Отвращението е нещо, което може да те сполети, но може да се понесе с достойнство. Страшното е, че тези лъжи са държавна политика, чрез тях се прокарват лични интереси и се ограбва бюджета, населението и държавната собственост,  а „електората“ или вярва, или не чете, или не се интересува, или е заобиколен удобно от информационния поток…
И всички сме надолу по ролбата. Освен тези, които си гласуват законите, макар и с клизма. И защо не – един мандат клизма, после цял живот финансова харизма.

Пепа Сомлева


image0 (9K)