Главчев: Жаблянов се прави на герой от Лайпцигския процес

„Имаше един герой от Лайпцигския процес преди малко“, сравни Жаблянов с Георги Димитров бившият председател на НС Димитър Главчев, за когото се твърди, че е инициаторът на подписката за оставката.

[ad id=“225664″]

„На какъв език говорите вие, от БСП, с конете си?“, попита бившият парламентарен лидер.

Депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев подвикна обиди към Валери Жаблянов от място в пленарната зала, докато зам.-председателят на Народното събрание излагаше защитната си реч срещу поисканото сваляне от поста с подписите на мнозинството.

Жаблянов поиска извинение, след което Тошев разкри какво му е изкрещял.

„Дървена комунистическа глава, ако е псувня, се извинявам“, заяви депутатът от ГЕРБ.

[ad id=“236993″]

След което разказа, че вероятно дядото на Жаблянов е пратил баща му в лагера в Белене, където е лежал 22 месеца, докато дядо му продал коне и овце, за да го откупи и да се роди самият депутат Тошев.

„Това, което чухме тук от Жаблянов, е чиста комунистическа и болшевишка пропаганда. Аз не псувам. Ако дървена комунистическа глава е псувня, се извинявам. Искам да ви кажа, защо го казах. Моят баща е лежал 22 месеца в Белене, осъден от дядото, бащата или чичото на Жаблянов. 6 вола, 4 коня и 62 овци е продал дядо ми, за да откупи баща ми от Белене, за да излезе бащи ми жив и да ме има мен на този свят. Не искам да слушам тук в зала, че Народният съд е бил справедлив и необходим“, посочи Тошев

[ad id=“236999″]

„Имаше един герой от Лайпцигския процес преди малко“, сравни Жаблянов с Георги Димитров бившият председател на НС Димитър Главчев, за когото се твърди, че е инициаторът на подписката за оставката. „На какъв език говорите вие, от БСП, с конете си?“, попита той.

Стана и шефката на външната комисия Джема Грозданова от ГЕРБ, която разбуни протеста на соцдепутатите с изказването си, че Жаблянов е изкривил историята за Народния съд, който е бил „квази съд“. И добре, че в пленарната зала имало гости от Софийския университет, за да знаят младите каква е истината.

 


image0 (9K)