Главният секретар на МВР: Тримата, издирвани за взривените банкомати, са опасни

Тримата мъже, които МВР обяви за издирване след взривяването на банкомат в Сапарева баня, са опасни. Това коментира в студиото на „Събуди се” главният секретар на МВР Младен Маринов.

По думите му не са регистрирани опити от тяхна страна да напуснат страната.

[ad id=“255238″]

„Лицата са ясни, уточнени са. Фактът, че знаят, че ги издирваме и не се предават, означава, че по някакъв начин са притеснени и имат съпричастност към извършените престъпления, в които ги обвинявам. Смятаме, че са опасни”, заяви Маринов.

Той обясни, че всеки един от тази група е имал своята роля – този, който взривява, този, който взима касетите, шофьор, човек, който осигурява периметър с оглед ранно предупреждение за опасност.

[ad id=“226585″]

Въпреки че не са арестувани още, според Маринов службите са си свършили добре работата и трябва време, за да могат да се ориентират и да влязат в следите на престъпната група.

„Хубаво е, че задържахме автомобила с всички веществени доказателства. Колегите се справиха отлично”, заяви Маринов. „Не смятам, че тези лица са изпуснати, въпрос на време е да бъдат хванати”.

Според МВР тази група стои зад повече от 4 взривени банкомата в последно време.

Миналата година също е хваната такава група от 2-ма души. Единият от тях преди няколко дни е катастрофирал с мотор и е починал, другият обаче все още е в ареста.

„В момента е направен анализ на активния престъпен контингент. Има фокус върху други лица”, заяви Маринов.

Главният секретар на МВР коментира и проблемите с полицаите, които имат връзки с престъпния свят. Според Маринов проблемът ще се задълбочава.

„Искаме промяна в Закона, която да позволи да извършваме тестове на полицаите дали употребяват наркотици”, заяви Маринов.

Попитан докъде е стигнало разследването по отвличането на Адриан Златков, Младенов обясни: „Продължава разследването, документирани са факти и обстоятелства. Такава сложна престъпна дейност трябва време за разкриването й. Нека полицаите да работят спокойно“, заяви Маринов.


image0 (9K)