Гинес: Да си на 107 и да работиш!

Най-старият работещ бръснар в света се грижи клиентите му да изглеждат и да се чувстват по най-добрия начин през празничните дни. Той работи в малкия град Уиндзор, в северната част на щата Ню Йорк и е най-старият жител на града.

„На колко години съм? – 107“, заявява гордо Антъни Манчинели. Той е част от Книгата на рекордите на Гинес като най-стария бръснар в света.

Но как всъщност се чувства? „Не знам, просто съм щастлив, че все още съм бръснар“, казва Манчинели.

Той все още работи на пълен работен ден, по 40 часа седмично. Неговият съвет за толкова дълъг живот?

„Ами, аз съветвам много хора да не спират да работят. Бъдете заети. Някои се пенсионират твърде рано и така се състаряват“, споделя прозренията си Манчинели. Столетникът започва да подстригва коси и оформя бради на 11-годишна възраст, вече 96 години.

„Исках да помогна на семейството си“, обяснява той. Антъни бил женен цели 69 години. „Тя ми липсва. Ходя на гробището всеки ден, преди да отида на работа”, казва той. Неговият син Боб е на 85 години.

„Той е в по-добра форма от мен. Все още се движи. Все още работи пет дни в седмицата“, казва Боб. „Аз се пенсионирах, когато бях на 81 години.“ Манчинели няма планове да забавя темпото, възнамерявайки да държи „под око“ младото поколение.

През март той ще навърши 108 години. Гинес рекордьорът живее сам и всеки ден шофира самостоятелно до работата си.

Източник: Дарик


image0 (9K)