Българските гимнастички спечелиха десет медала на турнир в Румъния

Общо десет медала за България спечелиха българските гимнастички от националните отбори (индивидуално) жени и девойки на международния турнир „Ирина Делеану Къп“ в Румъния.
При жените Валерия Ватова спечели един сребърен и три бронзови медала в първата си състезателна година във възраст жени. Грацията завоюва още сребърен медал на топка с 19.800 точки и бронзови отличия на обръч с 19.650 точки и на лента с 19.350. Лъчезара Пекова е с шести по сила сбор в турнира от 73.400 точки, но тъй като в официалното класиране влизат по две гимнастички от държава тя се класира официално на пето място в многобоя. Леонор Божанова е с девети по сила сбор от 70.600 точки.
По-рано при девойките Стиляна Николова и Ева Брезалиева спечелиха първото място в отборната надпревара. Двете гимнастички събраха сбор от 148.950 точки след всичките си осем изпълнения.

В класирането следват Италия (първи отбор) със 145.600 точки и Румъния. На уредите българките имат две първи и две втори места. Стиляна Николова е със златен медал на въже с 19.450 точки и сребърен на топка с 20.350 точки, а Ева Брезалиева е със златен медал на топка с 20.750, сребърен на бухалки с 20.000 точки и бронзов на лента с 16.500 т.
Поздравления за всички състезателки за силната и смела игра, която показаха.

– Поздравления главния мениджър на национален отбор жени Бранимира Маркова, за старши-треньора на национален отбор-девойки индивидуално Валентина Иванова, за личния треньор на Валерия Ватова – Белла Каратанчева, за Нешка Робева – личен треньор на Лъчезара Пекова и Леонор Божанова, за Райна Тошева – помощник на Валентина Иванова при девойките!, заявиха от федерацията.


image0 (9K)