Гешев разпореди: Разследването на катастрофата, в която почина Милен Цветков – на специален отчет

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата, при която загина Милен Цветков, ще бъде взето на специален отчет от Апелтивната и Върховната прокуратури, събщи NOVA

Всеки момент се очаква дежурен прокурор да разпореди удължаване със 72-часа на ареста на шофьора Кристиан Николов, предизвикал инцидента. Той бе задържан за 24 часа, взета му е кръвна проба. Установено е наличие на марихуана и амфетамин. По случая е образувано досъдебно прозиводство. Иззети са и кадри от камерите за видеонаблюдение в района.

Вероятно утре или в сряда ще бъде поискано от Софийски градски съд и постоянен арест на Кристиан Николов. Прокуратурата ще разпореди проверки на произхода на средствата, с които джипа е закупен, като обект на инспекция ще са и родителите на водача. Именно по две разследвания, стартирани под ръководството на Иван Гешев, от година и половина в ареста е бизнесмена Миню Стайков, който се оказва съдружник на майката на шофьора.

За причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода.


image0 (9K)