Гешев: Една олигархична група не иска главен прокурор, който не ѝ харесва

Всеки има право да изразява гражданската си позиция – това коментира в Русе Иван Гешев по повод протестите срещу избирането му от ВСС за главен прокурор. По думите му, в България има винаги протести за нещо, като това означава, че има гражданска позиция. „Проблемът е, че една група политико-икономическа, олигархична, която се притеснява от закона, защото няма практиката да спазва закона, просто не иска да има избор, който на нея не й харесва“, добави Гешев

„Едни харесват процедурата, други не я харесват. Вие смятате, че протестите са големи, а други, че не са толкова големи, че има около 100 човека, например. Въпрос на гледна точка – всеки вижда каквото иска“, каза Гешев.

По думите му, някои от тези, които протестират, искрено вярват, че по някакви причини са прави, но други защитават определени интереси, засегнати от работата на прокуратурата по прилагане на закона.

„Проблемът е, че една група политико-икономическа, олигархична, която се притеснява от закона, защото няма практиката да спазва закона, просто не иска да има избор, който на нея не й харесва. Става въпрос за безпринципност“, каза Гешев. По думите му, няма как всички да харесват един главен прокурор.


image0 (9K)