Германски медии: Канцлерът Меркел има брачна криза или потайна работа

Въпросът занимава обществото, след като съпругът й Йоахим Зауер беше забелязан на почивка в Северна Италия без нея. Предишните години двамата прекарваха ваканциите си заедно

[ad id=“225664″]

Къде е германската канцлерка Ангела Меркел? Този въпрос занимава германските медии, след като съпругът й Йоахим Зауер беше забелязан на почивка в Северна Италия без нея, предаде „Ройтерс“, цитиран от „Дарик“.

В предишни години Меркел и Зауер бяха снимани от папараци да се разхождат в Алпите,

но досега това лято те успяват да заснемат само съпруга на канцлерката със сина му от предишен брак. Вестник „Билд“ прави различни предположения, вариращи от семейно посещение в Източна Германия до някаква потайна работа.

„Къде се крие канцлерката?“, пише в заглавие изданието. „В лятна резиденция или при 90-годишната си майка в Укермарк? Брачна криза? Клиника? Тайна мисия?“ Попитана какви са плановете й за отпуск, Меркел заяви пред репортери миналия месец, че

с нетърпение очаква почивката си, но няма да съобщава подробности.

Неин говорител отказа да коментира къде се намира тя. Меркел и Зауер, които са женени от 20 години, за последно бяха забелязани заедно на обществено място на 25 юли при традиционната им поява на Байройтския фестивал в Бавария – задължително събитие за почитателите на композитора Рихард Вагнер.

[ad id=“263680″]

Зауер рядко се появява на обществени места с Меркел, но обикновено я придружава всяко лято в Северна Италия. Канцлерката имаше тежка година. Тя

едва избегна рухване на коалиционното й правителство

заради спор за имиграцията и е изправена пред предизвикателство в лицето на крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“.

Списание „Шпигел“ се пошегува, че Меркел може би иска да покаже на привържениците на „Алтернатива за Германия“, че е крайно необходима. „Дали тя не се опитва да покаже на тези, които твърдят: „Меркел трябва да си върви!“, как изглежда Германия, когато „Меркел трябва да си върви“ се превърне в „Меркел я няма“, пита изданието.

 


image0 (9K)