Германският професор Щреек: Открити са нови симптоми на Covid-19

Професор Хендрик Щреек, ръководител на Института по вирусология към Университетската клиника в Бон, е открил нови симптоми на заразата с Ковид-19, съобщава „Дойче веле“.

Става дума за няколкодневна загуба на обоняние и вкус – те са установени при две трети от заразените. Засега обаче не може да се каже със сигурност кога точно се проявяват тези симптоми.

„Предполагаме, че в по-напреднала фаза на заболяването“, казва проф. Щреек в интервю за ФАЦ.

Вирусологът разказва, че една заразена майка дори не можела да усети миризмата от пълните памперси на бебето си, за други – храната била напълно безвкусна. Освен това при 30 процента от заболелите е констатирано разстройство – а това е по-често, отколкото се смяташе досега.

Ето и симптомите, които бяха известни досега:

Междувременно актуални проучвания от Китай са установили, че децата се заразяват точно толкова често, колкото и възрастните, но развиват само леки или дори никакви симптоми. При по-голямата част от пациентите – 91 процента, заболяването преминава само с меки или умерени симптоми, със суха кашлица и евентуално по-висока температура, посочва пред ФАЦ проф. Щреек, базирайки се на последните данни от анализи, направени в китайския град Шънджън.

Междувременно броят на заразените с Covid-19 в Германия надхвърли 10 300.

Източник: Faktor.bg


image0 (9K)