В Германия се заговори за намаляване на санкциите срещу Русия

Партията“Алтернатива за Германия“ се противопоставя на въвеждането на нови санкции срещу Русия. Това съобщиха германски политици.

Според председателят на Комитета по отбраната, един от основателите на партията Александър Ной, този въпрос дори не е поставен за дискусия.

„Дебатът не е за необходимостта от въвеждане на нов пакет от ограничителни мерки. След две седмици,в парламента, и ние можем да повдигнем този въпрос. Като цяло, аз съм против всякакви последствия. Какви са те за нас? Те не са политически инструмент, който по някакъв начин би допринесъл за поражението на Русия в конфликта със Сирия и Украйна“, каза Ной. Според него, това не е инструмент за решаване на проблеми, а просто една война без оръжие за постигане на политически цели.

Трябва да се отбележи, че още санкции срещу Русия ще имат отрицателно въздействие върху икономиката на Германия.

„Нашата страна има ясна позиция по този въпрос. Всички санкции срещу Русия трябва да бъдат премахнати.Не трябва да мислите, че това по някакъв начин ще навреди на руската икономика, но също така и да има яснота за опасностите, на които би била подложена германската индустрия. Необходимо е да се спре анти-германската политика, провеждана от партията, водена от Ангела Меркел. Очевидно е, че търговските отношения с Русия са необходими за доброто на двете страни. Също така, не трябва да се забравят специалните исторически връзки между двете страни, и е важно отново да се възстанови равновесието, съществувало преди санкциите“, съобщава ADH.

По-рано, председателят на комисията по външните работи Норберт Рьотген, в интервю за вестник „Süddeutsche Zeitung“ изказва мнение, че Берлин трябва да понесе отговорност за своите действия в Сирия.

Липсата на реакции и санкции в отговор на най-тежките военни престъпления ще бъде скандал – казва той, признавайки обаче, че фектът е непосредствено върху Москва.
Според „The Wall Street Journal“ , в близко бъдеще, Берлин възнамерява да предложи да се въведе нов пакет от ограничителни мерки в отговор на действията на Москва в Сирия.

Ясно е обаче, че предложението на християндемократите не намира подкрепа сред политическите опоненти в случая, ако се внесе в Парламента.

Интересно е, че германското правителство все още не е направило никакви официални изявления по въпроса.

Превод: Зарата


image0 (9K)