Германия аут от Световното първенство

Световният шампион Германия отпадна в груповата фаза на световното първенство по футбол в Русия.

Възпитаниците на Йоахим Льов загубиха с 0:2 то Република Корея и останаха на последно място в група „F“ с 3 точки актив. На осминафиналите от тази група продължават Швеция и Мексико, които заеха първите две места с по 6 точки. Република Корея остана на трета позиция с 3 точки и също напуска турнира.

Азиатците спечелиха мача с два гола в добавеното време дело на Юн-Гуон Ким и Хън-Мин Сон.

Тимът на Германия отпада в груповата фаза на световно първенство за първи път в последните 38 години.

[ad id=“225664″]

Двата отбора не успяха да си отбележат гол през първите 45 минути. Световният шампион Германия владееше повече топката и се опитваше да контролира играта, но играчите на тима не създадоха опасни голови положения.

Германциите отправиха само два точни удара към вратата на съперника, а в 40-ата минута Хьон-У Джо спаси удар на Матс Хумелс.

Най-доброто положение за Република Корея беше в 19-ата минута. Хън-Мин Сон изпълни пряк свободен удар, Мануел Нойер изпусна топка, но след това успя да я избие с една ръка в ъглов удар. В 24-ата минута Хън-Мин Сон стреля от въздуха, но не успя да уцели пазената от Нойер врата.

Тимо Вернер уцели греда за Германия с хубав удар от движение, но това се случи, след като беше даден съдийски сигнал за нарушение в атака на Йонас Хектор.

До най-чистото положение германците стигнаха три минути след началото на втората част. Вратарят на Република Корея направи невероятно спасяване след удар с глава на Леон Горецка.

[ad id=“263680″]

В следващите минути и пред двете врати имаше интересни моменти, въпреки че за Хьон-У Джо имаше повече работа. В 69-ата минута корейският страж спаси удар с глава на Марио Гомес.

Германците продължиха да атакуват, но пропуски направиха Тимо Вердер и Марко Ройс.

В 87-ата минута Матс Хумелс имаше отлична възможност да открие резултата. Той надскочи защитата на съперника, но не успя да уцели вратата.

Отборът на Република Корея отбеляза два гола в даденото от съдията продължение. В 93-ата минута Юн-Гуон Ким вкара топката в мрежата, но съдията първоначално отмени попадението заради засада. След това той изгледа видеоповторение на ситуацията и призна попадението.

[ad id=“236993″]

В 96-ата минута вратарят Мануел Нойер напусна своето наказателното поле, за да се включи в атаката на германския тим, но това доведе до втория гол за съперника. Се-Джон Джу открадна топката, центрира към празната врата и Хън-Мин Сон засече топката за 2:0.

Република Корея – Германия  2:0 
1:0 Юн-Гуон Ким 90+3,
2:0 Хън-Мин Сон 90+6

стадион: „Казан Арена“, зрители: 41 835


image0 (9K)