Гергов за БСП: Това, което обещавахме, тези програми, няма как да ги изпълним

Това, че Корнелия Нинова се качи на шейната: „Аз съм готова за премиер”, „Ще стана премиер” и хората видяха за какво става въпрос. Време е да се отворят икономическите досиета.

„Сашо Дончев поиска да се види с главния прокурор”, каза Георги Гергов в ексклузивен разговор за скандала „ЦУМ-гейт” (разговорът между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесменът Сашо Дончев в офиса на Гергов) в предаването „Тази сутрин” по bTV.

„Георги Гергов не може да бъде жертва, не се приемам като такава”, допълни още той.

„За мен това е чисто политически ход – някой търси дивиденти и някой трябва да плати сметката. Няма ненаказано добро, аз съм най-малко виновният, който е най-много потърпевш”, смята Гергов.

Той разказа, че Сашо Дончев поискал да се види с него в офиса му в ЦУМ. По време на срещата, Дончев го помолил да се опита да направи среща с главния прокурор Сотир Цацаров и Гергов го набрал по телефона още в същия момент.

Срещата е уговорена за 12 часа на следващия ден в офиса на Георги Гергов.

„Защо Цацаров да иска среща със Сашо Дончев? Не може да носиш папката вътре в джоба си и да казваш обратното, че ти не си искал тази среща, че той те е заплашвал”, каза Гергов.

По думите му въпросната папка е съдържала „три желания” от Сашо Дончев към главния прокурор Сотир Цацаров.

„За листовете – Цацаров му отговори, че това е частен случай и че не може да помогне по тази тема. И толкоз. Разговорът беше съвсем нормален, човешки. Недоумявам този ход на Сашо Дончев”, допълни Гергов.

„В папката не съм видял какво има, бяха три листа. Цацаров ги взе, погледна ги, каза, че това е частен случай и ги прибра в джоба си”, поясни Гергов.

„Интерес и желание за тази среща имаше Сашо Дончев и аз я направих, за което много съжалявам и повече никога няма да си слагам главата на такъв обстрел за някой си”, категоричен е Гергов.

„За мен това е ненормално. Ненормална ситуация. Цялата тази помия е върху главата на главния прокурор и, разбира се, върху Бойко Борисов и върху много други хора”, допълни той.

„Чувствам се употребен”, заяви накрая Гергов.

„Не се чувствам като жертва, по-скоро предаден. Корнелия Нинова ме предаде”, заяви Гергов по повод поисканата му оставка от Изпълнителното бюро на партията.

„Аз съм застанал зад нея на конгреса, година и няколко месеца съм бил до нея плътно. Покривал, подпирачка – бил съм достоен човек”, категоричен е Гергов.

Румен Овчаров преди дни заяви в предаването „Лице в лице”, че Георги Гергов е част от паралелната държава.

„Този ми говори тези неща? Той говори за паралелна държава? Той с Корнелия Нинова? Двамата? Аз не съм участвал в нито един кабинет, не съм бил министър, бил съм през целия си живот в частния бизнес. Точно той няма право да ми говори за паралелна държава”, ядоса се Гергов.

Още когато подаваше оставката си, бизнесменът заплаши, че ще отвори кутията на Пандора за Корнелия Нинова. „Време е да се отворят икономическите досиета”, отново повтори Гергов, но не поясни точно за какво става въпрос.

Гергов заяви, че и Корнелия Нинова е присъствала на срещи в неговия офис, но не поясни с кого. По думите му лидерът на БСП се е срещала с главния прокурор преди около 10-тина дни, като за това той знаел лично от нея.

Гергов разказа също, че е лобирал за Нинова пред Сергей Станишев, тъй като тя е трябвало да бъде уволнена от партията.

„Коментарите за демокрацията и качването на коня ни доведоха до това да имаме 80 депутати. Да, 80 сме устроили, а този 1 млн.? Какво го правим? Били сме конструктивна опозиция – това, което обещавахме, тези програми, няма как да ги изпълним”, каза Гергов по повод парламентарните избори.

„Партията не е Корнелия Нинова, партията не е Георги Гергов. Партията е на много честни хора. Това, че тя се качи на шейната: „Аз съм готова за премиер”, „Ще стана премиер” и хората видяха за какво става въпрос”, допълни той.

Той добави, че ще остане член на БСП, независимо какво се случва.


image0 (9K)