Гергов атакува яростно Корнелия Нинова и иска съвместно управление с ГЕРБ

Скандалният бизнесмен и бивш лидер на БСП-Пловдив Георги Гергов атакува Корнелия Нинова и иска съвместно управление на БСП с ГЕРБ. Освен това, щял и да се кандидатира за председател на БСП.

Пред Нова телевизия Гергов говори за милионерите в столетницата, които се правят на народни хора. „Не може да си хермафродит – да си и от едната страна, и от другата“, смята червеният бизнесмен, който очевидно не се поставя от страната на народа.

Лъжата и циркаджилъците не са присъщи за нашата партия„, категоричен е Гергов. А за Нинова отсече: „Още не съм започнал с критиката“. Гергов се закани, че истината щяла да излезе наяве.

[ad id=“225664″]

Мислихме, че ще правим промяна„, коментира Гергов. Той е категоричен, че ще влезе в лидерска битка, макар да смята, че не той е най-добрият лидер на столетницата.

„Защо трябваше да се изрежат клоните на партията“, запита Гергов и допълни, че той не води война с Нинова, но бил удобен за лидера на БСП. „Къде са силните хора в БСП?“, ядоса се социалистът и отсече, че преди е подкрепил Нинова, за да променя България, а не да мачка.

Гергов е убеден, че България имала нужда от коалиция с ГЕРБ и отново вярвал в съвместно управление с партията на Бойко Борисов. Георги Гергов вярва, че може да намери общо решение с партията на Борисов за плоския данък, който е основна разделителна линия между двете формации. „В момента Бойко Борисов е фактор в Европа“, обясни Гергов, а БСП не изпълнявала програмата си.

В избора на членове на ВСС от квотата на НС червеният бизнесмен вижда задкулисна договорка между формациите. „Това не е моята схема“, осече Георги Гергов.

Председателката на партията ползвала медиен комфорт и това ставало с пари, според него. „Корнелия е жена с минало, тя е зависима от някои хора и те натискат копчето„, атакува социалистът. „Аз винаги съм бил неразбран в партията, аз съм чужд сред свои“, сподели Георги Гергов. „Аз не съм в паралелната държава, търсете паралелната държава на друго място“, заключи Гергов.


image0 (9K)