ГЕРБ: Радев още не е влязъл на „Дондуков“2, а ние вече мислим за импийчмънт

„Още Румен Радев или Илияна Йотова не са влезли в президентството, а ние вече започнахме да си мислим за импийчмънт.“ Това каза на пресконференция депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по отбрана Валентин Радев, предаде агенция „Фокус“.
„Страната ни има най-малко проблеми с мигрантите в сравнение със своите съседи. Въобще не сме съгласни да отиваме в числа, които Нинова и Йотова не познават. Да, имаше инцидент в Харманли. Решен е инцидентът. Такива има и в много други държави. Защо е тази истерия и нахъсване на хората?“, запита Радев и добави, че дори не сме в предизборна кампания.

В момента не считаме, че трябва да се свика Консултативен съвет за национална сигурност за мигрантите, каза още Валентин Радев.

„Това, което чуваме от опозицията, са неща, които правителството е изпълнило. Например едно от тях, което и днес чухме, е да се насрочи КСНС. Припомням ви, че на 10 ноември 2015 г. имаше такъв КСНС. Президентът го свика. Направихме закон за противодействие на тероризма. Преди това, второто правителство на премиера Борисов, прие 4-те закона за службите. Променихме и закона за Наказателния кодекс – да си каналджия стана много по-тежко. 10 пъти увеличихме глобата. Променихме Закона за убежищата и бежанците. Сега го променихме пак. В момента не считаме, че трябва да се свика КСНС“, заяви Радев.

По думите му неслучайно е нямало такава тема на последния КСНС. Според Радев партньорите на България от Турция и Гърция спират мигрантите. Той подчерта, че от БСП, освен лъжи друго не е чул.

Вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова изостри тона си към новоизбрания вицепрезидент Илияна Йотова и лидерът на БСП Корнелия Нинова.От вчера трите дами са в задочен спор – поела ли е България ангажимент да строи нови бежански центрове у нас.
Вчера Йотова обяви, че правителството на ГЕРБ е получило пари за това. Бъчварова отрече, а днес Нинова обвини МВР-шефката в разминаване с Брюксел. Малко след това ГЕРБ свика извънредна пресконференция, за да отвърне на обвиненията. Бъчварова обяви, че „тези две госпожи“ не могат да четат официалната документация. Тя разясни, че 130 млн. лв. от дадените от Европа пари са отишли за охрана на границата, която се признава, че е външна на ЕС. „Днес тези две другарки се опитват да опровергаят този жест към България. Това е срам за държавата ни“, каза Бъчварова, цитирана от „Фокус“.
„Неудобно ни е пред гражданите, че ги занимаваме с тези сметки просто защото тези две другарки не могат да четат официални документи“, каза още Бъчварова.
„Спомняте си визитите при Ердоган, в Германия, посрещането на Орбан“, напомни Радев. Според него всичко това било с цел България да се утвърди като външна граница на Евросъюза.

glasove.com


image0 (9K)