ГЕРБ пита Нинова тя ли е предизвикала броженията в Шарково

В деня, в който БСП представя управленската си визия за България, от ГЕРБ излязоха със съмнителен компромат, насочен срещу соцлидера Корнелия Нинова.

[ad id=“225664″]

От централата на ГЕРБ разпространиха видеоклип, за който твърдят, че уличава лидера на БСП Корнелия Нинова в организация на напрежението в село Шарково.

В селото от дни има блокада пред къщата на баба Дора, чието стадо трябва да бъде ликвидирано от ветеринарите заради съмнения за чума в селището.

„От 19 юли едно лице, което е един от най-активните организатори на провокациите в Шарково, е пуснал видео. Този човек се казва Тодор Атанасов. Като влезете в неговия профил във Фейсбук, ще видите това видео”, каза Антон Тодоров от ГЕРБ на извънреден брифинг.

[ad id=“263680″]

„Този човек казва, че Корнелия Нинова им дава ясно разписан „екшън план” какво да правят, за да възпрепятстват полицията. Корнелия Нинова беше в много активен телефонен обмен, макар и седейки в една каручка по чехли. Тя беше в с. Шарково и контролираше всичко това активно”, допълва Тодоров.

От ГЕРБ питат също дали Нинова наистина е комуникирала в този човек, като се заканват, че в зависимост от нейния отговор ще подадат сигнал и до прокуратурата.

„По всичко изглежда, че има организиран опит за възпрепятстване на служби, на МВР, на БАБХ. Изглежда като нещо, което е чист сценарий”, каза Тодоров.

[ad id=“236993″]

„Това е заплаха за националната сигурност и ще сезираме прокуратурата”, каза на свой ред Тома Биков, като допълни, че очакват отговор от лидера на левицата веднага.

„Тя трябва да отговори на следните въпроси – познава ли този човек, Тодор Атанасов, и общувала ли е с него във времето, в което самата тя присъстваше в Странджа? Поддържала ли е контакти с други хора от групите, които организираха провокации в Странджа, и с хора, които отидоха там с луксозни автомобили и възпрепятстваха органите да си свършат работата? Давала ли е задачи на организаторите как да действат”, допълни Биков.

[ad id=“218548″]

От ГЕРБ се интересуват още дали тази акция има „финансова обосновка”.


image0 (9K)