ГЕРБ, ОП и „Воля“ свалиха Жаблянов от зам.-председателския пост в НС

БСП няма да предлага друг социалист за поста на Жаблянов, каза преди гласуването Корнелия Нинова. Тя предупреди управляващите, че с оставката отиват на Конституционен съд, както и в Европейския съд по правата на човека

[ad id=“225664″]

Очаквано ГЕРБ, патриоти и Воля свалиха Валери Жаблянов от зам.председателския пост в парламента. Електронното табло показа, че това е станало със 110 гласа „за“ и 71 „против“.

Новото мнозинство в състав ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля на Марешки свалиха от парламентарната трибуна Валери Жаблянов, предаде Канал 3

За оставката на зам.-председателя на парламента от БСП гласуваха 110 народни представители, а срещу нея се обявиха 71 депутати от БСП.

[ad id=“237001″]

ДПС не участваха в гласуването и не присъстваха в пленарната зала с обяснението, че няма такива юридически и политически аргументи, макар и да споделят моралните мотиви в защита на репресираните от комунистическия режим.

[ad id=“238430″]

БСП няма да предлага друг социалист за поста на Жаблянов, каза преди гласуването Корнелия Нинова. Тя предупреди управляващите, че с оставката отиват на Конституционен съд, както и в Европейския съд по правата на човека.


image0 (9K)