ГЕРБ и патриотите ще се сдобряват на извънредна среща в парламента

В НС тече среща между коалиционните партньори ГЕРБ и „Обединени патриоти“

[ad id=“225664″]

Лидерите на мнозинството се събраха на извънредна среща в парламента, за да тушират напрежението в коалицията, избухнало с нова сила през последните дни, предава Канал 3.

В стаята на Обединените патриоти влязоха един след друг преди минути лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, на ПГ на ОП Волен Сидеров и лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Преди да влезе на срещата Симеонов направи лаконичен коментар във връзка с искрите, които прехвърчат между коалиционните партньори..

„Няма напрежение“, отсече Валери Симеонов в кулоарите на НС.

На въпроса дали на коалиционния съвет в ОП са успели да тушират напрежението, Симеонов отвърна с въпрос. „Вас какво ви интересува тая работа? Отношенията в едно семейство са си работа на семейството“, почти цитира той изказването на Цветанов от вчера.

„Нали виждате, че има правителство, има управление“, пробва да неглижира коалционните трусове вицепремиерът от НФСБ.

[ad id=“238430″]

Симеонов не смята, че трябва да бъде сменен председателят на ПГ на ОП Волен Сидеров, чието избиране е подкрепил, бе коментарът му по повод острите реплики на Сидеров.

Лидерът на „Атака“ го нападна с думите, че ако му тежи вицепремиерският пост, той самият би могъл да го смени.

На това Симеонов се засмя и отвърна, че няма проблем, само че решението за поста му не е на тях двамата, а на цялата коалиция.

[ad id=“236993″]

Припомняме, че в последните дни се разразиха остри разногласия в управляващата коалиция по различни въпроси, което доведе до размяната на обидни реплики пред медиите между лидери на партиите влизащи в нея.

Снощи Валери Симеонов каза в аванс, че се очаква „в много скоро време коалиционният съвет да се събере за изясняване на ситуацията.“


image0 (9K)