ГЕРБ и патриотите предлагат Сотир Цацаров за шеф на КПКОМПИ

Сотир Цацаров е предложението на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ за шеф на КПКОМПИ. Това заяви шефката на групата на ГЕРБ Даниела Дариткова в кулоарите на парламента току-що. Важно е борбата с корупцията да бъде успешна. Създаването на икономическа стабилност и среда, лишена от корупция, привлича чужди инвеститори, обясни Дариткова.

https://www.facebook.com/PPGERB/videos/970064973352873/

Нашето предложение за председател на КПКОНПИ (Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество) е действащият главен прокурор Сотир Цацаров. Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова на съвместен брифинг в парламента с групата на „Обединени патриоти“.

За нас е важно борбата с корупцията да бъде успешна, защото това касае както интересите на българските граждани, така и интереса на страната. Създаването на икономическа стабилност и среда, която е лишена и освободена от корупция, привлича инвеститори, днес фактите говорят в тази посока. Преките чуждестранни инвестиции в България през първите 9 месеца на годината са нараснали повече от два и половина пъти, мотивира се Дариткова.

На практика имаме втори главен прокурор в лицето на шефа на КПКОНПИ и трябва да намерим човек със сходен профил, каза Емил Димитров-Ревизоро от „Обединени патриоти“. Предложението не е спонтанен, а дълъг процес. Той не желаеше, но намерихме аргументи, с които го убедихме, посочи Емил Димитров.

Ние имаме шанс, че в този момент изтича мандатът на г-н Цацаров, той е човек, който остави институцията, която ръководи, подредена и неопетнена, добави колегата му Явор Нотев.

Това, че сме се обединили около една професионална кандидатура за началник на агенция, в никакъв случай я прави политически обвързана, каза още Емил Димитров.

24 часа


image0 (9K)