ГЕРБ: БСП е адвокат на Васил Божков

ГЕРБ няма намерение да се оправдава за един от най-големите успехи за сегашния мандат, а именно разтурването на бизнеса на Васил Божков. по Това обяви Тома Биков от ГЕРБповод обявеното днес искане на Изпълнителното бюро на БСП за създаване на анкетна комисия, която да провери всички сигнали, изнесени от издирвания бизнесмен Васил Божков, на когото са повдигнати 18 обвинения за различни престъпления. Това обяви Тома Биков от ГЕРБ по повод решението на БСП да организират подписка за оставка на правителството.

„Днес станахме свидетели на едно политическо решение на БСП, с което съдействат на стратегията на Васил Божков да премине от криминални към политически действия. Първите, които се притекоха на помощ на г-н Божков, са членовете на Изпълнителното бюро на БСП“. Това каза на брифинг депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод обявеното днес искане на Изпълнителното бюро на БСП за създаване на анкетна комисия, която да провери всички сигнали, изнесени от издирвания бизнесмен Васил Божков, на когото са повдигнати 18 обвинения за различни престъпления

https://www.facebook.com/PPGERB/videos/556017501954710/

 

„ГЕРБ е на страната на държавата. За съжаление, БСП избраха да са на страната на Божков. Смятаме, че Нинова, в желанието си да спечели председателския пост на БСП, въвлича партията в една лоша ситуация, която ще навреди на цялата партия. Защото българските граждани виждат кой наистина се противопоставя на криминалните принципи”, добави той.

Според него БСП през годините често е ставала част от престъпна дейност. Той е на мнение, че с този вот на недоверие от БСП се опитват да върнат Божков в България, но не и където му е мястото – в ареста.

„Крайно време е българското общество да се обедини и да постави ясни граници – докъде може и къде започва криминалните дейности“, добави той.

„БСП в момента се опитва и със заявката си за вот на недоверие и свалянето на правителството, а да върнат Божков в родината, но не в ареста, а на позицията, от която беше премахнат – да въздейства на политиката и стопанския живот в страната и да се страхуват от него и хора и медии“, каза Биков.

Депутатът Красимир Ципов поиска БСП да каже защо през 2008 и 2013 г. са опрощавани загуби на „Лукойл“, което е довело до неплащане на данъци. Според него Корнелия Нинова дължи много отговори, в т.ч. и за аферата „Фронтиер“.

Колегата му Маноил Манов каза, че е имало среща между Корнелия Нинова, Васил Божков и Валентин Златев, но не каза кога и къде е била тя и на какви теми. Той намекна, че целта на тази среща е въпросният политически проект, споменат вчера от бившия хазартен бос. Това по думите му е опит да се напълни касичката на левицата, която била източена от Нинова. И загатна – дали той няма да е част от коалицията „БСП за България“?

Според него БСП като наследник на БКП е създала кредитните милионери и сега търси финансиране от тях, защото партията фалира.

„Госпожо Нинова, какво си говорихте на срещата с Васил Божков и Валентин Златев? Отговорете на този въпрос. Политически проект не се прави от плажа в Дубай. Иска се време – кой ще е отпред, кой ще го финансира. Какво си говорихте на тези срещи?“, попита в ефира Тома Биков, обвързвайки по този начин Нинова, Божков и Златев в общ политически проект .

От ГЕРБ ще подкрепят предложението на БСП за създаване на анкетна комисия, но не само за Божков, а за целия преход. „Днес те искат анкетна комисия по сигнала на Васил Божков. Да, ГЕРБ ще приеме да бъде създадена такава, но тя ще разследва и Прехода.

„Анкетната комисия не трябва да играе роля на адвокатска кантора която да изпере имиджа на Божков. Тя трябва да решава системни проблеми като този как определени хора са въздействали на политическата и стопанската среда в страната чрез нерегламентирани средства. Това трябва да е темата на тази комисия, не Божков, комиксите, неговата пиарка“, отсече Тома Биков.

От управляващата партия са на мнение, че по този начин „ще се осветлят“ много сделки на прехода. Да се види кой е създал Божков, Бобокови и всички кредитни милионери. От ГЕРБ ще подкрепим създаването на такава комисия и ще се включим активно“, заяви Ципов.

„Крайно време е българското общество да се обедини и да постави ясни граници – докъде може и къде започва криминалните дейности“, добави той.

 


image0 (9K)