Георги Харизанов: Причините Румен Радев да е завистлив и озлобен към кабинета на Борисов са зад кадър

Критичното изказване вчера на държавния глава Румен Радев по отношение на българското европредседателство поставя въпроса – има ли признаци на опит за дестабилизация на правителството? Според анализатора от Института за дясна политика Георги Харизанов тези симптоми са факт.

[ad id=“225664″]

Пред ТВ Европа той заяви, че в случая става дума за лични неудовлетворености на Румен Радев и хора свързани с него.

Изказването на Радев е обявяване война на истината и на фактите. Това поведение на президента не може да бъде коректив. Можем да гадаем само, кои са неудовлетвореностите, които предизвикват тази истерия в президента. Вероятно намалялата върволица от хора, които желаят да правят президентска партия, вероятно провалилата се сделка с шведските самолети „Грипен“ и т.н. Можем само да гадаем, какво го докара до тази тежка истерия, за да предприеме тази война срещу правителството. Претенцията на президента трябва да бъде реципрочна на това, което може и реално е показал. Той имаше цялата власт и изпълнителна, и президентска. Показаното в този период на служебното правителство не показа някакво високо ниво, защо сега трябва да се изказва като последна инстанция и да вързва кусури на сегашните управляващи. Видяхме как изглежда изпълнителната власт под диктовката на Румен Радев.

[ad id=“263680″]

Причините този човек да е завистлив и озлобен са зад кадър. Радев дължи много отговори на обществото. Трябва да каже, защо играе срещу истината и обективните успехи на сегашното правителство. При цялата си спорност дори Георги Първанов имаше някакво усещане за авторитет, независимо от скандалите. Тогава имаше уважение между институциите, сега то изчезна, коментира още Харизанов.

Източник: Георги Харизанов  http://www.faktor.bg


image0 (9K)