Георги Марков: Бойко Борисов да внимава с „вентилаторите“ в ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков нарече „вентилатори“ хората, които погрешно съветват Бойко Борисов, и предупреди, че „с вентилацията трябва да се внимава“.

„Ако ситуацията наложи, президентът може да промени датата на изборите, но в рамките на конституционния срок – два месеца след приключване на работата на парламента.“ Това поясни той пред БНР. По думите му „БСП ще загуби тези избори, защото ги загуби още 2017 година“.

„ГЕРБ влезе в новото Народно събрание и казва, че ще внесе предложение за мажоритарни избори. БСП не се потруди да направи анализ и да реши дали да не изненада ГЕРБ, като гласува за този закон. Ако бяха гласували и ако изборите на 4 април бяха мажоритарни, ГЕРБ щяха да са в трудна ситуация… Ще имаме серия от избори, партиите са слаби“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Марков допълни: „Непрекъснато се занимаваме с всичко друго, но не и с характера на избирателната система. Затова ще се събудим с един слаб парламент, който няма да създаде правителство“.

Депутатът подчерта, че „няма ГЕРБ без Бойко“.

„Най-лошата ситуация, в която Бойко може да попадне, е лидер на опозицията. Да си пуши пурата и да им вика – „правете кворума, управлявайте, да ви видя“. Натам отива работата, да се играе 2013 година“, прогнозира Марков.

Според Марков в „ГЕРБ е направена двойна грешка – Борисов изгони Цветанов и Цветанов говори срещу ГЕРБ“. „Беше грешка Борисов да изгони Цветанов“, изтъкна той.

Георги Марков нарече „вентилатори“ хората, които погрешно съветват Борисов и предупреди, че „с вентилацията трябва да се внимава“.


image0 (9K)