Георги Дерменджиев: Това е много важен мач за нацията и най-важният в моята кариера

“Това е най-важният мач, много важен за нацията, за България, за да може подрастващото поколение да види какво означава едно Европейско първенство, говоря и за следващия мач. Но в крайна сметка е футбол, ние ще се опитаме да направим максимума, но същото се отнася и за Унгария”, заяви националният селекционер Георги Дерменджиев преди днешния полуфинален плейоф за участие на Евро 2021.

“Лъвовете” посрещат Унгария тази вечер от 21:45 часа на Националния стадион “Васил Левски”, като при успех ще се доближат на само един мач от участие във финалите на Европейското първенство следващото лято!

“Настроението в отбора е добре, този мач се очаква от много време. Знаете каква е причината, за да дойде тази дата и да го играем тук. Мисля, че отборът е готов да изиграе един такъв мач, важното е утре на терена какво ще направят играчите. Естествено, че съм наясно кои ще вземат участие в мача. Наистина напрежението е малко по-голямо и аз се опитвам да го туширам, за да избегнем тази емоция, която би могла да не ни донесе добро. Много е добре изобщо за футбола, че ще има публика. Много е добре, че сме на нашия стадион и независимо какъв процент публика ще има, мисля, че това ще допринесе и ще бъде добре за отбора. Българският фен от много време чака един такъв мач с такава отговорност”, коментира Дерменджиев на днешната си пресконференция.

“Ние сме анализирали абсолютно всичко много пъти, както добрите страни, така и негативните неща в последните два мача, и не само тях. Аз искам да се изчистват всички слабости и да вървим напред. Унгария е един много добре балансиран отбор, който е в подем в последните два мача, играят друга схема и ги изиграха много добре. Искам нашият отбор да бъде много концентриран и да не допуска такива грешки, каквито направихме в последните два мача. Това е един мач, в който се предполага, че може да продължения и дузпи, така че ние сме готови на всичко”, допълни треньорът на България.

Дерменджиев коментира и критиките, който крилото Кирил Десподов получи от феновете на ЦСКА, след като подписа договор с Лудогорец:

„Десподов е един професионалист и където той реши, там ще отиде да играе. Аз се надявам, че ако се наложи да влиза да играе за българския национален отбор, той ще направи максималното. Георги Костадинов е капитан на българския национален отбор, той е тук, винаги е нужен и ще помогне много на отбора с присъствието си. Филип Кръстев също има контузия, в момента тренира индивидуално, но предполагам, че той ще бъде готов за другите мачов”, каза той.


image0 (9K)