Георги Гьоков за изгонването на Корнелия Нинова от парламента и исканата оставка на Димитър Главчев

Георги ГЬОКОВ, народен представител от Старозагорски МИР на ПГ на „БСП за България” заяви позиция по темата за изгонването на Корнелия Нинова от пленарна зала вчера. За Радио К2  депутатът от Стара Загора даде мнение и за исканата от БСП оставка на Димитър Главчев, председател на Народното събрание

[ad id=“263680″]

Вижте още големи намаления на стоки в е-мол ТУК

Според Георги Гьоков донякъде е логично да има противопоставяне между управляващи и опозиция, защото става въпрос за различни политики и програми, но напоследък нещата идват малко вповече. Той продължи, че ситуацията особено се е изострила след обявяването от страна на БСП, че ще внесе вот на недоверие. „Изгонването на Корнелия Нинова е част от тази ескалация на напрежението, но тя показва слабост в управляващите. Господин Главчев не за първи път се държи така и забравя, че е пръв между равни. Не мисля, че беше прав, а с тези действия не се вдига рейтинга на парламента, който е изключително нисък!”, категоричен бе народният представител от „БСП за България”.

[ad id=“225664″]

Георги Гьоков припомни, че поводът за скандала е било искането на БСП министър-председателят да бъде повикан в Народното събрание, за да обясни кои са тези наркотрафиканти и купувачи на гласове от затворници. Борисов е хвърлил тези думи в публичното пространство и по този начин обижда 240 народни представители. „Ако неговите народни представители, защото те не са на ГЕРБ, а негови, това не ги обижда, мен ме обижда такова отношение!”, категоричен бе Георги Гьоков.

Що се отнася до искането на оставката на Димитър Главчев, народният представител обясни, че за това са достатъчни гласовете на 48 народни представители и те лесно ще съберат много повече. Той изрази своето очакване в пленарна зала оставката да бъде подкрепена и от други парламентарни групи. „Предният път Главчев оцеля с 5-6 гласа, предполагам, че сега ще бъде същото, защото е илюзия да мислим, че това формирано желязно мнозинство може да бъде пробито по някакъв начин!”, добави Гьоков.


image0 (9K)