Георги Гергов стана лидер на БСП-Пловдив със смазващо мнозинство

БСП-Пловдив избра за председател лидера на областната организация Георги Гергов. За него гласуваха 88 от 116 участвали във вота делегати. Втори с 26 гласа остана доскорошният съветник Иван Петков-Бебето. На трето и четвърто място се класираха Христо Бозуков и Юри Хоптериев. Гергов е и сред кандидатите да оглави партията. „Лявата идея е идея на много хора, на голяма група хора, които на базата на пандемията и на всичко това, което се случва по отношение на икономическото състояние на държавата, ние имаме шанс“, коментира той.

„И ние сме реалната опозиция и алтернатива – това, че правим грешки, това, че сме в разнобой с ръководството, ние сме такава партия, но сме като циганите – в един момент се обединяваме и сме заедно. Ние сме градивна партия, лява партия, в която има всякакъв вид хора – и бедни, и богати, и генерали, и редници, такава е партията – народна партия от народа. Едни си идват, други си отиват – демокрация“, добави Гергов.

Гергов коментира и политическите скандали със снимки и записи, които се свързват с премиера, като несериозни и изрази надежда да приключат.

По отношение на разследването срещу съветника на президента Пламен Узунов, червеният лидер заяви, че ако има съмнения, те трябва да се докажат и че никой не е защитен.

Георги Гергов беше избран за първи път за градски лидер на социалистите през 2012 година, след това беше преизбран.

Бизнесменът се впусна в политиката през 2010 година, когато застана начело на Областия съвет на БСП-Пловдив след подадена оставка на тогавашния председател Петър Мутафчиев.

В последните години Гергов отново беше областен председател.


image0 (9K)