Ген. Мутафчийски за издъхналата от COVID-19 д-р Иванова: Отиде си един достоен български лекар!

Ген. Венцислав Мутафчийски изрази своите съболезнования по повод смъртта на лекарката, починала с COVID-19, в страницата на ВМА във Фейсбук.

„Отиде си един достоен български лекар, останал на висотата на нашата професия! Лекар, който до последно изпълняваше своя професионален и морален дълг, грижейки се за своите пациенти, но загуби битката за собствения си живот!

Изказвам своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на д-р Иванова, част от екипа на Инфекциозното отделение на МБАЛ-Сливен.

Светла памет!“ Това написа ген. Мутафчийски.

„Лекар, който до последно изпълняваше своя професионален и морален дълг, грижейки се за своите пациенти, но загуби битката за собствения си живот“, пише още той.

Георги Тодоров, който изучава политология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, според собственото му представяне, също написа пост в памет на починалата от коронавируса лекарка д-р Илиана Иванова, който развълнува мнозина във Фейсбук:

„Здравей, българино!

Прощавай, че ти отнемам от огромната радост, че вече можеш да ходиш из парковете и да пиеш бира, а също така, че постигна геройството в мирно време, да не е задължително да носиш предпазна маска. Ти си лекар, вирусолог, инфекционист и разбираш от всичко. Безотговорно даваш акъл за неща, от които нищо не разбираш и хиляди нормални хора, които са научени да спазват правилата, трябва да се съобразяват с теб. Ти с лека ръка издаваш смъртни присъди на хора, защото имали придружаващи заболявания.

Погледни тази жена, българино!

Тя си отиде на 43 години, здрав и прав човек, българска майка, лекар, който даде живота си, за да живееш ти. Тя не се вълнуваше като теб, кога ще изяде агнето за Великден, кога ще ходи из парка, кога ще паднат КПП – тата, а беше на работното си място и изпълни достойно служебния си дълг, дори с цената на живота си.

Искаше от теб единствено, да направиш „огромното“ усилие, да си седиш вкъщи.

Продължавай все така, българино! Ти си велик, всезнаещ, световната конспирация ти е ясна, ти си най – умния и т.н.

Лошото е само, че този път твоята безотговорност и посредственост, която всеки ден ни натрапваш, ще убие още български лекари и достойни хора, които милеят за тази държава.

Нека кажем нейното име, защото тя не е статистика, а лекар, който даде живота си за България.

Дълбок поклон пред паметта Ви, д-р Илиана Иванова!“

 

 

 


image0 (9K)