Ген. Мутафчийски дефилира по улиците на Габрово

Кукла на генерал Венцислав Мутафчийски мина по улиците на Габрово като част от карнавала на хумора, който има десетилетна традиция. Шефът на ВМА е съпроводен от премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев. Тази година, заради противоепидемичните мерки, хората са позиционирани по терасите и в дворовете си, предава БТА.

Днес габровци няма да режат опашката на котката, а по улиците на града ще преминат едва три платформи. Фигурите, качени на тях, са на добре познати личности – ген. Венцислав Мутафчийски в компанията на министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиера – габровеца Томислав Дончев. Фигурата на ген. Мутафчийски – с височина от малко над 4 метра, ще се извисява над останалите две на трибуната, изправени пред микрофоните на медиите за поредния извънреден брифинг.

Празникът ще е различен от досегашните. Местните шегобийци предупреждават, че няма да посрещат гости, макар че имат още един повод – 160 години от обявяването на селището за град.

Веселият габровски празник ще се пренесе във виртуалното пространство. На страницата на карнавала ентусиасти ще споделят настроението си от балконите, ще се включат познати музиканти и артисти, ще звучи и джаз. Снимки: БТА 


image0 (9K)