Ген. Мутафчийски: Да намалим яростта на това, което идва към нас!

Още четири случая на заразени с коронавирус бяха потвърдени у нас, съобщи Националната референтна лаборатория. Пробите са излезли късно снощи. Общият брой на регистрираните в България случаи на COVID-19 е 41. Да бъдат приети най-твърди мерки срещу разпространението на коронавируса ще поиска от правителството ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той предлага работещи да останат само хранителните магазини, бензиностанциите, аптеките, банките и държавните институции.

Само за ден заболелите се увеличиха с 30%, каза ген. Мутафчийски. Случайте на инфектираните станаха 41, десет само за деня, посочи той.

„Не ме питайте какво ще стане с фризьорския салон и фитнес залата“, каза ген. Мутафчийски и не скри, че по-строгите мерки се въвеждат, защото хората масово не се съобразяват с ограниченията.

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/678803695992264/

„Опитайте се да спасите вашите възрастни родители. Опитайте се да спасите вашите баби и дядовци, вашето магазинче ще оцелее“, добави ген. Мутафчийски.

Той е категоричен, че трябва да снижим кривата на заболеваемостта, за да може здравната ни система да оцелее.

„Да поеме всички нуждаещи се, да не трябва да правим тежки избори кой ще живее и кой ще умре, защото нямаме апарати“, каза още ген. Мутафчийски.

 


image0 (9K)