Ген. Атанас Атанасов: Шпионският скандал е абсолютна предизборна измислица

Шпионският скандал е план на управляващата олигархия да манипулира обществото чрез активно мероприятие, измислено и реализирано от властта, което се прави преди изборите за местна власт и избора на нов главен прокурор – за това става въпрос. Заяви в ефира на Би Ти Ви ген. Атанас Атанасов, лидер на ДСБ.

Абсолютна предизборна измислица. ГЕРБ се опитват да задържат евроатлантическите си партньори, освен това се страхуват и от протестите, които се организират срещу избора на единствената кандидатура за главен прокурор на Иван Гешев, допълни генералът и подчерта, че Борисов се е опитал да се разграничи от доклада и службите.

Премиерът се опитва да се прави „на нито лук ял, нито лук мирисал“, при все, че той ръководи службите, изготвили този доклад. Затова не се поддавайте на тези манипулации, защото тежкият проблем у нас е тежката корупция и амбициите на властта да запази статуквото в държавата, призова лидерът на ДСБ.

Според ген. Атанасов избирателното изпускане на материали от едно дело може да създава погрешно впечатление, визирайки информацията, която стана публична по отношение на разследването на Николай Малинов за шпионаж. Генералът припомни и още няколко факта в подкрепа на тезата си за шпионския скандал.

Първо, с известно неудобство, искам да припомня, че аз съм човекът, който подписа през 2001 три заповеди за експулсиране на руски дипломати и затова зная добре как се работи в подобни случаи. Освен това общият брой на руските дипломати у нас са повече от тези на САЩ, Великобритания и Германия, и няма как те да не са обвързани с конспиративна дейност.

Да си спомним, че бяха изнесени публични данни, че опитът за преврат в Черна гора е подготвена от руски агенти, свързани с България. Освен това случаят „Скрипал“. И в двата случая никаква реакция на българските управляващи и служби срещу руския шпионаж на българска територия.


image0 (9K)