ГДБОП лови душманите на премиера във Фейсбук

Скандал! ГДБОП са задържали днес човек, заради критики срещу премиера във Фейсбук. Това написа в своя профил в социалната медия Владимир Танев, бивш програмен директор на „Дарик радио“ и зам.-главен редактор на в.“Стандарт“. Според него задържаният днес в ГДБОП заради писания срещу премиера е В.К. от София, 36-годишен.

[ad id=“225664″]

Ето и цялата случка:

Сигурно ви звучи като фантазия или летен сън, но явно грешите в преценката си. Името на този човек ще спестя по негово лично настояване. Иначе съм готов да го споделя пред разследващите власти или прокуратурата.

Случката е от днес. Цивилни служители от ГДБОП са навестили човека в неговото жилище около 12,30 часа и срещу показана призовка за разпит са го отвели в централата на службата на бул. Цариградско шосе. Поводът е била реплика в социалната мрежа с горе-долу следното съдържание: „Идва неговия край, хората ще излязат с пушки“. Според ченгетата това било обида срещу Борисов. Питали са го дали познава други, които пишат срещу премиера. Човекът им отговорил откровено – 95 на сто от българите. Служителите от ГДБОП са поискали човека да подпише декларация, в която се разкайва за действията си. Човечецът е прекарал повече от час в службата, като на изпроводяк са го придумвали да забрави за случилото се.

Пускам този текст с изричното съгласие на потърпевшия, като гарантирам неговата анонимност. Изразявам готовност да съдействам при разследване на прокуратурата. Стига да се самосезира от този пост, завършва Владимир Танев.

Стоян Тончев, журналистът от Поморие, който бе зверски пребит в началото на 2016 г., твърди, че се е свързал със задържания заради Фейсбук публикацията. Тончев потвърждава, че инициалите на лицето, което е било задържано 1 час за разпит в ГДБОП са В.К и е 36-годишен.

[ad id=“225664″]

Ето и коментарът му, поместен без редакторска намеса:

Разговарях със закарания в ГДБОП български гражданин заради статус във Фейсбук от месец април т.г. срещу премиера Бойко Борисов!
Борисов, ти диктатура ли ще въвеждаш, а? Наясно сме, че полицаите са си вършили работата ПО ЗАПОВЕД! Пак питам, нормални ли сте вие в ГЕРБ!
Инициалите на лицето, което е било задържано 1 час за разпит в ГДБОП са В.К., 36-годишен! Изплашен е и ужасен! Полицаите са били много любезни, но са го предупредили да не казва на никой за случилото се! Казали са му още, че, ако това се било случило в САЩ, вече щял да бъде в затвора!
Отвратен съм! Отвратен!
Главният прокурор на Република България да се самосезсира незабавно!
Какво си въобразявате вие бе, господа управляващи? За какви се мислите?

Източник: факти.бг


image0 (9K)