Гардът на Берое Джими Гавин вкара 30 точки за успеха над Балкан

Баскетболистите на Берое отбелязаха 94 и допусна 90 точки в срещата срещу Балкан (Ботевград). По този начин старозагорци извоюваха втора победа през сезона срещу последния шампион на България. Беройци завършиха двубоя с общо 18 (52,94%) попадения от двойката, 13 тройки(46,43%) и 19(70,37%) точни стрелби от наказателната линия. Домакините овладяха в хода на двубоя общо 36 борби, което е с 1 повече от гостуващия Балкан.

30 точки за победата вкара Джими Гавин. Гардът наниза 6 тройки от общо 8 опита. Запомнящата се ще бъде точната стрелба от далече в последната секунда на третата четвърт. При оставащи 4 секунди до края на частта Гавин се нае с изнасянето на топката и току влязъл в половината на Балкан стреля без подготовка в момента, в който сирената даде край на частта. Шутът му намери целта и това помогна много на старозагорци. Американецът овладя 4 борби и добави две асистенции. Представянето на Гавин му донесе коефициент от 25.

Втори в класацията при реализаторите се нареди Николай Стоянов. Сърцатият баскетболист вкара 19 точки за успеха. Ники приключи двубоя с показатели 3 от 5 при стрелбата от зоната за две точки и от тройката. Стоянов добави и 4 точки от нарушения. Играчът взе 7 борби и асистира за 4 попадения в хода на двубоя, за да получи коефициент от 25 за изявите си.

С 12 точки на третата позиция се нарежда Дерик Джийн. Павел Маринов и Седариан Рейнс са двамата баскетболисти на Берое с най-много овладени борби срещу Балкан. Двамата записа по 8.

Победата над Балкан изкачи Берое до четвъртата позиция във временното класиране на НБЛ. „Зелените“ имат актив от 17 точки, получени при 6 победи и 5 загуби. По този начин старозагорци водят с 1 точка на Академик, който е 5, и изостават с 1 именно от ботевградчани.


image0 (9K)