Гардиън: Осъден за трафик на хора и склоняване към проституция във „ВИП Брадър“

Британският всекидневник „Гардиън“ коментира българин с криминално минало, съден за трафик на хора и склоняване към проституция, но избран за „ВИП“ в риалити формата „ВИП Брадър“, съобщи “ В България сутрин“ bgonair.bg .

В България явно не е проблем да трупаш слава и известност, дори и да си престъпник. Жадните за висок рейтинг предавания и риалити предавания смело избират хора с криминално минало , вкарвайки ги в поредния социален експеримент, целящ скандали, грубости и обиди, но окичен с етикета „ВИП.

[ad id=“225664″]

Става дума за участието на осъдения за трафик на хора и склоняване към проституция рапър Ванко 1 в шоуто „ВИП Брадър“, който попадна във фокуса на британския „Гардиън“. Изданието разказва за българина в поредицата си за съвременното робство.

Според журналиста Деляна Маринова – Джуджи, риалити форматите в България търсят винаги скандалите и пошлото.

„Не мога да си обясня как едно подобно предаване може да се обясни като „социален експеримент“. Все пак Ванко 1 е човек, който е лежал в затвора за трафик на хора и склоняване към проституция“, категорична беше Джуджи в „България сутрин“.

[ad id=“263680″]

Мнението на журналиста Миглена Ангелова обаче е точно обратното – тя смята, че подобни предавания показват доколко се е развило едно общество.

„Реакцията на хората в тази ситуация е много важна, тя ме изненада. Реално България се развива, защото ако това се беше случило преди 5-6 години, обществото нямаше да реагира въобще. Друг е въпросът, че шоубизнесът у нас е с криво разбиране за тази сфера“, коментира още Ангелова.


image0 (9K)