„В JAZZ-a“ ще бъде домакин на първото събитие Сцена „Култура“ в Стара Загора

В Деня на народните будители старозагорският клуб „В JAZZ-a“ ще бъде домакини на първото събитие от серията тематични срещи с хора на изкуството – Сцена „Култура“.

Целта на тези открити дискусии е да популяризират културната сфера като възможност за реализация на младите хора и в същото време да позволят на всички приятели и гости да „надникнат“ зад кулисите на културните среди. Творците ще споделят ключовите житейски и емоционални моменти, в които са открили своето вдъхновение и са поели по нелекия, но свободен и щастлив път на изкуството.

Първият гост на „Сцената” ще бъде Цветомир Василев, основател и диригент на първия военен биг бенд в България.

Цецо (както го наричат приятелите) е от хората, с които ти се иска разговорът никога да не свършва. Гражданин на света, седнал за пръв път пред пианото на 5 и „закърмен” с джаз от ранна възраст, той е живият пример за личност, която вдъхновява и събира около себе си младите творци. Топлата му усмивка съчетава в себе си опитът и мъдростта, хумора и самоиронията, здравословния цинизъм и свободата на човека, който следва музите си.

Ще спрем представянето дотук, за да оставим най-важното за открития разговор с него във вторник, 1 ноември, Денят на народните будители от 20:30 часа В JAZZ-a.

Клуб „В JAZZ-a“ ще откриете на адрес: гр. Стара Загора, ул. „Юрий Венелин“ 7


image0 (9K)