В СУ „Максим Горки“ с прекрасно родолюбиво събитие по случай 3 март

В старозагорското СУ “Максим Горки” за четвърта поредна година ще посрещнат по своеобразен начин Националния празник на България – 3 март.

С патриотичната инициатива „ДА СЪХРАНИМ БЪЛГАРСКОТО“ на възпитаника на гимназията Енчо Нейков, приета с ентусиазъм от Ученическия парламент, в двора на училището отново ще се случи нещо голямо и красиво, възраждащо българския дух, вярата и любовта към Родината.

Ще заприиждат деца, юноши, девойки, учители, родители и гости в пъстри народни носии, някои ще са пременени само с елементи на старото българско облекло, но всички ще играят кръшни хора, ще развяват трибагреници, както и знамето на Русия, а своето място ще намери и зеленият байрак с огнените думи “Свобода или смърт”.

Към идеята се присъединяват и ученически съвети на други училища в Стара Загора.

Прекрасното родолюбиво събитие ще се огласи от патриотични песни и ще бъде едно уникално преживяване за всички, които ще присъстват.

На 2 март 2020 г., в двора на СУ „Максим Горки“, в 12.30 часа!

Убедихме се, че това е чудесен начин да отбележим предстоящия Национален празник на Република България- 3 март и да си припомним нашите корени, казват организаторите на празника.
Отворете раклите на баба и дядо, извадете уникалните, будещи възхита в цял свят български носии, елементи от тях или стилизирани такива и елате с тях в училище на 2 март, за да преживеем заедно поредния празник на българщината, като извием кръшни български хора.

Ученическият училищен парламент с подкрепата и съдействието на училищното ръководство на СУ „Максим Горки“, ви кани да станете част от традиционната инициатива – „ДА СЪХРАНИМ БЪЛГАРСКОТО“.


image0 (9K)