В столичния кв. „Люлин“ хванаха група с 2 килограма чист кокаин за черния пазар

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на шестима мъже от столичния квартал „Люлин“ за разпространение на наркотици, най-вече кокаин с високо качество.

[ad id=“225664″]

Те са задържани на 27 февруари при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Събраните доказателства сочат, че групата се е занимавала с държане и разпространение на наркотици (и на едро) от януари миналата година, предаде Канал 3.

Участниците са задържани след продължително наблюдение и следене със СРС. Двама от групата са задържани с 40 грама кокаин, докато го доставят с автомобил в град на около 60 километра от София.

При последвалите претърсвания и изземвания на два адреса в жк „Люлин“ са открити още около 1,9 килограма чист кокаин. За престъпната дейност на групата показания пред съдия са дали десетина свидетели, проведен е и следствен експеримент.

[ad id=“236993″]

С прокурорски постановления на шестимата задържани бе наложено задържане до 72 часа, внесено бе и искане в Специализирания наказателен съд за „задържане под стража“ за всеки от тях.

На 2 март съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение на трима от участниците в групата, а на един – „парична гаранция“. Двама от обвинените за участие в групата съдът остави без мерки за неотклонение.

[ad id=“236999″]

По отношение на тях Специализираната прокуратура внесе протест в Апелативния специализиран наказателен съд с искане за налагане на мерки за неотклонение.


image0 (9K)