В старозагорско село задържаха шестима с десетки килограми марихуана

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми шестима мъже за държане на 79,500 кг марихуана с цел разпространение

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми Г.Г., на 46 г., И.Д., на 25 г., М.Ж., на 29 г., С.К., на 29 г., Д.Д., на 29 г. и Р.Б. на 31 г. за това, че на 28 септември 2020 г., в с. Малко Дряново, общ. Братя Даскалови, обл. Стара Загора, в съучастие, като съизвършители, без надлежно разрешително държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества в големи размери – 79 килограма и 500 грама марихуана.

В с. Малко Дряново служители на ОД на МВР – Стара Загора извършили претърсване в къща, собственост на единия от обвиняемите. Установено било, че в стаите и коридорите били разпръснати за сушене множество растения, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на марихуана. В къщата били установени и шестимата обвиняеми, които полагали грижи за растенията, разделени при сушенето на части – върхове, стебла и листа. Полицейските служители извършили претърсване и в три автомобила – „Форд Фокус“, „Фолксваген Голф“ и „Мерцедес“,които са иззети като веществени доказателства по досъдебното производство. Иззетата марихуана е събрана в 13 чувала, като общото ѝ тегло е 79 килограма и 500 грама. По досъдебното производство са разпитани свидетели, като предстои да бъдат назначени експертизи и да се извършат други процесуално-следствени действия.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора шестимата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа, като предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Разследването по случая продължава.


image0 (9K)