В Стара Загора ще изграждат уникална за България тренировъчна лекоатлетическа писта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна днес с представители на спортните клубове в Стара Загора. По време на срещата той обясни, че в града ще бъде изградена първата по рода си тренировъчна лекоатлетическа писта в комбинация между шамот и тартан. „До момента в България няма изградено съоръжение с такава комбинация. Шамотът е особено подходящ за спортисти в подготвителен период и за любители на бягането, тъй като е по-мек и щади краката“, обясни Кралев. Средствата, които са отпуснати от Министерство на младежта и спорта, са в размер на над 1,1 млн.лева. Проектът включва още изграждане на отводнителна и дренажна система на пистата, както и поливна система за специфичната настилка. Изцяло ще бъде обновено ел.захранването за необходимите уреди на поливната система.  „Съоръжението за дълъг скок, намиращо се в южната част на стадиона ще бъде премахнато, а модерно такова ще бъде изградено в северната част на пистата“, обясни още той, като подчерта, че това ще даде възможност, заедно с ремонтираната писта на стадион „Берое“, да стане прекрасен спортен комплекс. Зам.-кметът Красимира Чахова уточни, че ремонтните дейности не са стартирали към момента, заради подадена жалба в КЗК от една от фирмите, участвали в обществената поръчка.
Министър Кралев добави, че спортът в Стара Загора се подкрепя и допълни, че във Второ ОУ „П.Р.Славейков“  ще бъде изграден физкултурен салон и припомни, че се очаква стартирането на дейностите по изграждане на зала „Арена Стара Загора“.
Присъстващите представители на спортни клубове изразиха задоволство за направените подобрения в спортните бази на града.

image0 (9K)