В Стара Загора стартира кампания срещу домашното насилие „Чуй ме“

Три срещи организира сдружение “Самаряни” в рамките на информационната кампания „16 дни на активизъм срещу домашното насилие” под мотото “Чуй ме!” (#HearMeToo). Те ще се проведат в различно време и на различни места в Стара Загора. На тях ще се съберат хора, които ще разкажат своя или ще чуят за чуждия опит за домашното насилие.

Първата среща е на 26 ноември от 11:00 часа в Арт фоайето на Радио Стара Загора.

На 28 ноември от 10:00 часа е срещата в педагогическия факултет на Тракийския университет,

а третата ще бъде на 7 декември от 15:30 часа в централното управление на сдружение “Самаряни”. Хората, които не са готови за среща в такъв широк формат, могат да се обадят на телефон 0878394252, за да поговорят за проблема си на четири очи.

Кампанията “Чуй ме!” има за цел да насочи вниманието на общността към усилията и услугите за предотвратяване и прекратяване на насилието срещу деца, момичета, жени. От 2004 г. сдружение “Самаряни” предоставя услуги на деца и жени, пострадали от насилие. Кризисният център “Самарянска къща” е най-големият функциониращ център в южна България с капацитет от 15 места, в който се настаняват пострадали от насилие, трафик или друга форма на експлоатация жени и техните деца. Освен защитена среда, те получават и необходимата им психосоциална помощ и професионална подкрепа в процеса на възстановяването им.  Първите шест години дейността на центъра се финансира от сдружение „Самаряни“ чрез средства по проекти на различни организации и фондове в страната и чужбина, посолства, общинския бюджет, а от юни 2010 г. услугата е делегирана от държавата дейност.


image0 (9K)