В Стара Загора се провежда 8-ят Международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“

В спортна зала „Иван Вазов“ в Стара Загора се провежда 8-ят Международен и републикански турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“. Той бе открит от заместник-кмета на Община Стара Загора Красимира Чахова и областния управител Гергана Микова. Те поздравиха организаторите от клуба домакин на проявата СКХГ „Берое“ за рекордния брой – близо 400 участници, и им пожелаха успех в надпреварата, както и много медали през годината. Официалните лица наградиха победители в различните дисциплини.

+[ad id=“263680″]

Първи на подиума се изявиха участничките при жените категория „А“, а след тях излязоха състезателките на  девойки старша възраст в същата категория. След официалното откриване на подиума излязоха и най-малките, родените през 2011, 2010, 2009 година и т.н. Състезанието продължи до късно вечерта със състезанията на девойки старша възраст и жени в категория „Б“. Днес стартираха децата до 10 години и девойки младша възраст.

В турнира участват гимнастички от 34 български клуба и четири от Молдова, Украйна и Гърция, както и една гимнастичка от Чили. Клубът домакин на проявата „Берое“ бе представен от 24 състезателки.

Cпортен клуб по художествена гимнастика „БЕРОЕ“ е създаден през 1994г.и е допринесъл много за имиджа на град Стара Загора и България.


image0 (9K)