В Стара Загора се проведе среща на младежи от България и Република Северна Македония

От 01-ти до 12-и август в град Стара Загора се проведе среща на младежи от България и Република Северна Македония, част от Проект „Младежки обмен за балкански междукултурен диалог“, финансиран по програма Еразъм + с регистрационен номер:

2020-1-BG01-KA105-078284

Фондация „Жарава” Стара Загора с председател г-н Петър Желязков, в партньорство със сдружение AEKVITAS от Република Северна Македония запознаха с европейските ценности и междукултурния диалог на Стария континент младежи от двете страни.

Проектните дейности бяха реализирани чрез практически занимания, изучаване на балканските бит, фолклор, култура и приноса към световната цивилизация.

Огромен интерес предизвикаха посещенията на античния форум в музеи, културни експозиции и читалища в двата града. Младежите участваха активно със собствени мнения в открита дискусия на тема „Балкански междукултурен диалог“ и преодоляване на проблемите в общуването, с които се сблъскват все повече хора в забързания ни глобализиран свят. Споделиха личните си наблюдения за най-сериозните проблеми в своите страни и начините, по които се работи за преодоляването им.

Форумът завърши с писане на есета по темата, след което всички гости отпътуваха за родните си места с обещание да запазят тези нови приятелства и да споделят впечатленията си със своите близки и познати, както и с обещание за нови срещи.

ЕК не носи отговорност за публикуваните материали

 

.