В Стара Загора се проведе държавен турнир по спортна стрелба

Старозагорският клуб по спортна стрелба Августа организира и проведе Държавен турнир по спортна стрелба с малокалибрено оръжие „Стоян Пенчев 2“ .
Състезанието, което бе два дни е част от Проект по програма на министерството на младежта и спорта „Децата и спортния клуб 2016“
Основна цел на Проекта е „Предоставяне възможност за изява на децата , повишаване конкурентоспособността на състезателите и популяризиране на спорта.
„Голям брой начинаещи състезатели усетиха първите тръпки от изявата в Държавен турнир.
Постарахме се да изработим за награда купи – реплики на археологически открития в област Стара Загора , което да припомня на младежите и за нашето минало. Участваха 66 деца в шест дисциплини , като най- доброто класиране за състезатели от нашия клуб бяха „Посоката за развитие е правилна и нашият клуб ще се постарае да организира все по- често състезания , които да възпитават младежта в спортен дух , да рекламират нашия град и да повишават резултатите в конкурентна борба. Смятам , че нашата дейност е в съзвучие с политиката на Министерството на Младежта и Спорта. „, заяви председателят и треньор на СК Августа Георги Кочеренко.
Ето и представянето на старозагорските стрелци на държавния шампионат:
4-то място за Георги Бинев в упражнението 60 изстрела с пистолет на 50метра ,
4-то място за Вацлав Стоянов при момчетата с пистолет на 25метра 30+30 изстрела
5-то място за Георги Бинев и в упражнението 30+30 изстрела на 25 метра
6-то място за Младена Калчева при момичетата с пистолет на 25 метра 30+30 изстрела
7-мо място за Миглена Георгиева при девойките с пистолет на 25метра 30+30 изстрела
7-мо място за Тодор Спиров при юношите на бърза стрелба 2х 30 изстрела
„Очаквам значително по-добри резултати от нашите състезатели , но влияние оказа нередовната подготовка през лятната ваканция и моите ангажименти с подготовката на турнира.
Ще се постараем да проведем по- редовни тренировки за предстоящото Държавно Първенство и смятам , че бихме се поздравили с поне два медала , след неговото приключване“, добави още Кочеренко.
В Стара Загора високи резултати постигнаха двете национални състезателки и медалистки от Европейски Първенства Мирослава Минчева от СК Светкавица (Търговище) , която постигна резултат 576т. с който потвърди , че заслужено е спечелила сребърния медал от Еврошампионата , а резултата и от бързата стрелба 296 точки е впечатляващ дори при жените на световно ниво.
Лидия Ненчева от АКС Тракия (Пловдив) остана втора с 572 т. , резултат с който би могла да се класира за финал на Европейско Първенство.
Това състезание беше и последна проверка преди Държавното първенство по спортна стрелба , което ще се проведе в София от 23 септември до 2 октоври


image0 (9K)