В Стара Загора осъдиха 70-годишния хулиган, който заплаши граждани и полицаи

Осъдиха 70-годишния В. В., който през пролетта в междублоково пространство в Стара Загора грубо наруши обществения ред, заплашва граждани и полицаи с пистолет и нож, отправя и закани за саморазправа и убийство.

След споразумение, Районен съд-Стара Загора е наложил наказание на В.В. от една година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от три години.

Припомняме, че на 14 април 2018 г., на паркинг за автомобили между жилищни блокове в Стара Загора, пияният 70-годишен мъж предизвика безредици и уплаши преминаващите край него хора. Без да бъде предизвикан, обвиняемият извадил газов пистолет и ловджийски нож, започнал да ги размахва, да заплашва и обижда случайно преминаващи граждани. Хората чули и закани за саморазправа: „Къв’ си ти, че да минаваш оттук? Аз съм човека тука! Боклуци! Ще ви унищожа всичките! Ще ви разпоря като риби!”

Бил е подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали двама полицейски служители. Мъжът насочил и към тях газовия пистолет и ножа, като ги обиждал и се заканил с убийство с думите: „Елате, ще ви изколя!”.

В.В. е заловен и отведен в полицията, където срещу него е било образувано досъдебно производство. По двете повдигнати обвинения той се е признал за виновен.


image0 (9K)