В Стара Загора, на Баните, Стоичков става Ангел Станков

Звездата в поредния епизод от Забраненото шоу на Рачков снощи естествено беше Христо Стоичков, който отново показа защо е любимец на цяла България и на феновете на Барселона, видя ЗАРАТА.

Зареждащ с нестихващата си енергия, с усмивката си, с отявления си патриотизъм, Модерният ляв, както го наричаха през 90-те, разказа историята, разиграла се през 1985 година след скандалния финал за купата на България между ЦСКА и Левски, когато на него му е забранено повече да играе футбол.

Но футболът е неговият живот, тогава той е само на 19, изиграл е първия си мач като титуляр в ЦСКА, видял е звездите пред себе си, но за жалост угаснали само за миг в очите му.

Тогава кариерата му продължава по селските стадиони, картотекиран под партизанското име Ангел Станков, с усмивка си спомни на сцената на шоуто Стоичков.

В Стара Загора, на Баните, в казармата му дават новото име, но някой някъде е подшушнал какво се случва и е назначена спешна проверка. Контраразузнаването обаче разбрало за това, продължи разказа си Стоичков, и се наложило спешно да го сменят 10 минути преди края на мача, в който играел, така че да не го разкрият. Както бил с екипа скочил в офицерската кола, пристигнал в поделението, преоблякъл се и още потен грабнал автомата. Редник Стоичков бил на пост за всички пристигнали проверяващи. Разминало му се, а и как да е иначе, когато мечтите му са били още несбъднати.

По-късно звездата на Барса сподели, че любимата му песен е „Моя страна, моя България“ на Емил Димитров и тя се върти постоянно в колата му. На сцената излязоха двете му дъщери Мика и Христина, както и малкото злато Миа Кристина Айкут Стоичков – 4-годишната вече внучка на Камата.

Виждате Рачков здрав за последно. Моля гипсовите фабрики да увеличат производството!

Всички те, заедно с Маргарита Хранова, Деси Добрева, Дидо от Д2 и Стефан Илчев, пяха заедно песента-химн и така емоционално закриха шоуто.


image0 (9K)