В Стара Загора започва силен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“

260 състезателки от 17 български клуба са дали заявка за участие в традиционния турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“. Надпреварата в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще бъде за всички възрасти, трябваше да бъде през март и бе отложена заради пандемията.
Състезанието започна  в петък по обед с най-малките и ансамблите, след тях са жените, в събота от 8.30 часа ще започнат девойките старша възраст, следват девойки младша до 10 години, девойки младша възраст и се очаква в  събота до 18 часа вечерта да приключим турнира.

Домаините от „Берое“ уточниха, че ще бъдат спазени всички мерки за безопасност, за състезателки, треньорки, съдии. Всички ще бъдат с маски, а състезанието е без публика, при закрити врати. Няма да има церемония с официално откриване. Предвидени са  индивидуални награди, като такива за „най-технична състезателка“, „най-артистична“, „най-малка“, „мини мис“. Турнир „Берое“ е второто състезание в страната след паузата заради пандемията. В края на миналата седмица бе проведен турнир в Перник.


image0 (9K)