В София се срещат представители на българският и индийският бизнес

В момент, когато изказването на индийския премиер в Давос предизвика огромен интерес в целия свят и всички погледи вчера на Националния ден на Индия бяха съсредоточени към най-колоритния военен парад в света в центъра на Делхи, в София се събра бизнес елит за втората година от старта на Индийско – българската бизнес камара.

[ad id=“263680″]

Тя е единствената двустранна камара в могъщата Фикки – Федерацията на индийските индустриални камари, в която членуват 250 000 корпоративни организации. И то в момент, когато Индия се отвори без никакви резерви към останалия свят. „Индия днес е бизнес“ – каза индийския премиер Нарендра Моди в Давос и прикова вниманието на топ бизнес лидерите. Защото в 2020 година се очаква Индия да влезе в тройката на най-силните икономики с брутен вътрешен продукт 5 трилиона щатски долара.

Въпросът е дали ние българите ще имаме умението да използваме този шанс?

„Ние очевидно имаме, тъй като в Индия има български компании, които са изключително успешни – в IT бизнеса, в доставката на интернет, във фарма бизнеса“, смята Борислав Боянов, президент на Индийско-българската бизнес камара.

Н.ПР. Пуджа Капур, посланик на Индия посочва: „Мисля, че е настъпил моментът, когато нашето зряло сътрудничество може да се предвижи на още по-високо ниво. И партньорството ни да се превърне в специално – в нови области като IT технологиите, отбранителната промишленост, науката и високите технологии – това е идеалният момент.“

[ad id=“218001″]

В Индия всяка година завършват милиони инженери – повече отколкото в САЩ и в Китай заедно. В края на март Индо-българската камара свиква под егидата на Българското европредседателство в София Междуконтинентална конференция „IT hub connect“, насочена към IT бизнеса в Индия и Америка, с България като „IT hub“ на Балканите. Очакваме най-големите в света – поканен е и самият Бил Гейтс.

БНТ


image0 (9K)