В Слънчев бряг ще се влиза през полицейски КПП-та

Полиция и данъчни ще борят организираната престъпност с нов координационен център, а в Слънчев бряг ще се влиза през полицейски КПП-та, съобщава Нова телевизия.

Оказа се, че двама души са стреляли по Димитър Желязков. Това са Радослав Димитров и Георги Иванчев. Обвинени са в опит за убийство.

А в Слънчев бряг, където стана престрелката, до края на следващата седмица на всички КПП-та ще има и полицаи. МВР и ръководството на комплекса договарят засилен пропускателен режим. Идеята е да се проверяват и хората, и стоките, които влизат в комплекса.

Георги Михайлов Иванчев е привлечен като обвиняем за това че на 8 юни 2016 година с огнестрелно оръжие –пистолет, тип „Макаров”, с изтрити номера, произвежда три изстрела, насочени към тялото на Димитър Желязков”, заяви заместник главният прокурор Борислав Сарафов.

Разпитани са 84 свидетели, направени са 15 огледа, 10 обиска и 7 изземвания. Нито един от хората на Митьо Очите не е задържан.

От МВР са категорични – чадър над Митьо Очите не е имало.

Според главния прокурор обаче възстановяването на силовия и икономически потенциал на Желязков след излизането му от затвора, не е случайно.

„Това означава, че за периода, в който той е започнал да прави това или по някакъв начин е запазил съществувалото до момента поне в неразрушен вид, а след това го е доизградил това, в много случаи не е било дори обект на наблюдение, камо ли обект на някакво разследване, камо ли обект на някакви мерки, които, разбира се, на първо място са длъжни да поемат, да предприемат органите на полицията”, заяви Сотир Цацаров

А след стрелбата в Слънчев бряг разследващите са открили данни за връзки на следовател с криминалния контингент. Подозират го, че неофициално е печелил от заведение в курорта. Затова ще бъде командирован в Бургас.
Очаква се двамата задържани за стрелбата срещу Митьo Очите да се изправят пред съда.

А междувременно днес Апелативният съд в Бургас отказа да пусне на свобода Тодор Славов, обвинен в убийството на гарда на Очите.


image0 (9K)