В САЩ разследват сделка между Тръмп и руски олигарх

Сенатор Рон Вайден от Демократическата партия е поискал Министерството на финансите да провери сделка между Тръмп и Дмитрий Риболовлев. Риболовлев е руски олигарх, милиардер и смятан за приближен на Владимир Путин, включен в „Списъка на Кремъл“. Той купил имението Maison de LAmitie от Доналд Тръмп в Палм Бийч с обща площ 2.5 хектара, съобщи CNN.

[ad id=“263680″]

Самият Тръмп станал собственик на въпросното имение през 2004 година, като платил за него 41 милиона долара. След това обявил, че е похарчил 25 милиона долара, за да реновира и реконструира имението. След което го обявил за продажба за 125 милиона долара-на времето това е била най-високата цена за недвижим имот от този клас в района.

Купувачи обаче така и не се намерили. Едва през юли 2008 година, първата година на ипотечната и финансова криза в САЩ Доналд Тръмп успял да продаде имението за 95 милиона долара на Дмитрий Риболовлев.

[ad id=“218001″]

Защо руският милиардер решил да купува имот при срив на цените на недвижимостите, остава загадка. По-късно, през 2016 година руският олигарх продава на части имението, като от продажбите е получил около 70 милиона долара. Така се оказва, че американският президент е спечелил от сделката с Риболовлев над 20 милиона долара.

Дир.бг


image0 (9K)