В САЩ плъзна зараза, заподозряха „Макдоналдс“

В САЩ разследват стотици случаи на заразяване с циклоспороза. Някои от тях – по всяка вероятност, са свързани с посещения на веригата за бързо хранене „Макдоналдс“, съобщават здравните служби на щатите Илинойс и Айова.

[ad id=“225664″]

Здравните служби в Илинойс успокояват хората, че болестта „не се предава от човек на човек“. Симптомите обикновено се проявяват седмица след заразяването. Към тях спадат: диария, отпадналост, липса на апетит, гадене и температура.

[ad id=“263680″]

90 души са се разболели в Илинойс от средата на май, а в съседна Айова броят им е 15 от края на юни. Властите в Илинойс отбелязват, че при „предварителното разследване е установена връзка с консумацията на салати, приготвени за веригата „Макдоналдс“ „.

Представители на веригата за бърза хранене оказвали „пълно съдействие“ при разследването. Те поели ангажимент да извадят от менюто салатите, за които има съмнения.

[ad id=“236993″]

През последните няколко години в САЩ бяха регистрирани множество случаи на заразяване с циклоспороза след консумация на зеленчуци или малини.

kanal3.bg


image0 (9K)