В писмо до Борисов кметът на Хасково се оплака от кадруване на Делян Добрев

Кадруване, интереси и симпатии стоят зад създалото се напрежение в град Хасково. Това пише в открито писмо до премиера Бойко Борисов кметът на Хасково Добри Беливанов. Тази седмица, докато той беше в отпуск, ГЕРБ оттегли доверието си от него заради обвинения, че не изпълнява обещанията си и че е вербуван от БСП. Самата БСП пък обвини местния лидер на ГЕРБ и депутат Делян Добрев в кадруване в общината и налагане на феодален модел на управление. (Цитираме текста на писмото така, както е публикуван в сайта haskovo.info)

В него Беливанов припомня, че назначенията на ръководни административни кадри в общината трябва да стават с прозрачни конкурси, каквото било и неговото желание.

[ad id=“225664″]

Чисто партийните, семейни и приятелски назначения не са подходящи за постигане на тези цели, така че не е допустимо установяването на монопол в ръководството на общината, пише кметът. Той иронизира изказването на хасковския лидер на ГЕРБ, депутат и бивш енергиен министър Делян Добрев, който обясни назначенията на свои близки с това, че градът е малък. „Няма да коментирам препоръчаните от Делян Добрев назначения нито в община Хасково, нито в енергетиката, за които излезе информация в медиите. Ако Хасково е малък район и в управлението трябва да има приоритетно негови близки, то и секторът енергетика ли е малък?“ пита реторично Беливанов и уверява, че е наскърбен от поведението на Добрев, но като баща, а не като политик.

Той казва, че съжалява, че се е доверил за кадровата политика на заместниците си. „Научавам, че напускащите заместник кметове ще се върнат на по-скъпо платените си предишни длъжности, съжалявам само, че не са усетили моето уважение и респект към жертвата им за Хасково. Надявам се на тяхно място да дойдат също достойни хора и добри професионалисти“ продължава писмото.

Той обяснява промяната на партийното отношение към себе си с това, че е отменил опорочени конкурси за назначения.

„Управлението в Хасково е успешно и смело заставам зад тези си думи. Постигнати са много успехи и всички те са плод на екипна работа. Разчитам, че всички поръчки са възложени законосъобразно. Горд съм, че сме сред първенците в санирането. Неприятно е, че заради един изкуствено създаден конфликт заради конкурсите за назначения, обществото ще гледа с недоверие на цялостната дейност в общината. Дадохме повод на опозицията да ни атакува“, пише кметът.

Той припомня, че е избран с подкрепата на ГЕРБ и уверява, че изпълнява политиките на партията, но именно заради това членовете й трябва да пазят доброто й име и да пресичат практики, които уронват престижа и доверието в политическата сила.

Едновременно с това кметът изразява уважение и към БСП като градивна опозиция. „Не съществува цена, която може да купи убежденията ми. А и от БСП никога не са се опитвали да сторят това, защото добре ме познават.“, обявява Беливанов.


image0 (9K)