В очакване на мача срещу Швеция: Националите пак хванаха пушките (ВИДЕО)

В дните преди предстоящата световната квалификация срещу Швеция, Българският футболен съюз продължава кампанията си #заедно в един ритъм с видеоклип, посветен на хайдушкото движение по родните земи.

Година след представянето на актуалните екипи на отбора, посветени на 140-годишнината от Априлското въстание, темата за историческото ни наследство отново е съчетана с националния отбор.

[ad id=“225664″]

Герои в новия клип от кампанията #заедновединритъм са хайдутите – символ на патриотизма, непримиримостта и борбения дух на българина. Пременени в автентични хайдушки униформи футболните национали напомниха за смелите ни предшественици.

С цел да призоват българските фенове за подкрепа в предстоящия мач срещу Швеция, футболистите от националния отбор Петър Занев, Георги Миланов, Андрей Гълъбинов, Георги Костадинов и Александър Башлиев облякоха автентични хайдушки униформи и се научиха да боравят с 200-годишни оръжия.

Сюжетът на видеото се фокусира върху момента на подготовка за битка на чета хайдути, тяхната решителност, кураж и задружност около лагерния огън. Под звуците на една от най-въздействащите български народни песни, футболистите – хайдути, се отправят към поредното предизвикателство.

За българските национали снимките бяха вълнуващо преживяване, по време на което те изцяло се потопиха в атмосферата на хайдушки лагер, припомниха си славни моменти от нашето минало, мелодии на емблематични народни песни и научиха любопитни истории за хайдутите от консултантите от сдружение „Хайдути“, на което БФС изказва специални благодарности за сътрудничеството.


image0 (9K)