В Нова ТВ продължава сагата Иванов – Сарелска

Ето какво казва в личния си профил във фейсбук журналистът Васил Иванов, който се опълчи срещу цензурата в Нова ТВ:

[ad id=“263680″]

Днес в Здравей България по Нова телевизия къртицата Дарина Сарелска участва в дискусия за „фалшивите новини“. ТЯ, която в ролята си на директор на „Новини и актуални предавания“, след спечелването на местните избори от ГЕРБ, забрани на екипа на предаването „Разследване“ да правим материали за кметове и обществени поръчки, и това стана повод аз да напусна заради тази груба цензура. Точно ТЯ днес коментира проблема с ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ!!! Говори за фалшивите новини, но нищо не споменава за НЕИЗЛЪЧЕНИТЕ И СПРЕНИ РАЗСЛЕДВАНИЯ по Нова телевизия. Разследвания, които щяха да „произведат“ ИСТИНСКИ НОВИНИ ЗА КОРУПЦИЯ И ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ. Истински новини, спрени лично от нея!
Коментирайки темата за фалшивите новини, в компанията на приятелите си Виктор Николаев и Анна Цолова и любезнити им въпроси към нея, Сарелска обяви, че фалшивите новини се разпространяват в интернет и Фейсбук.
Що се отнася до ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ В ИНТЕРНЕТ, ДАРИНА САРЕЛСКА ИМА ОСОБЕНО ГОЛЯМ ОПИТ В СЪЗДАВАНЕТО НА ТАКИВА НОВИНИ. Не страницата си във фейсбук преди седмица ТЯ НАПИСА ФАЛШИВА НОВИНА! Написа, че кум ми е главния секретар на МВР. Моя кум работи в автомивка. Написа и ФАЛШИВА НОВИНА, че с бившия гл.секретар на МВР(който ми бил кум според написаното от нея) съм правил интервю. Такова не съм правил. Нито едно такова интирвю не може да извади от архива, който е на нейно подчинение. Не може, защото няма такова интервю! Тези ФАЛШИВИ НОВИНИ написани на Фейсбук страницата й бяха цитирани и разпространени във вествици и много електронни информационни агенции.

[ad id=“263680″]
Та днес СЪЗДАТЕЛЯ на фалшиви новини – къртицата Дарина Сарелска ОГЛАВИ борбата с ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ и разясняваше как да са справим с тях в интернет и фейсбук… (как да се справим с подобни проблеми в Нова тв нищо не каза) Не е нагло, нали?
А може би тя е правилния човек – добре познава технологията на създаване на фалшиви новини. Както и спирането на истински.


image0 (9K)